Over Nellissen Juwelen

Gevestigd naast het stadhuis aan de Markt in Venlo presenteren wij een keur aan gerenommeerde sieradenontwerpers uit binnen –en buitenland. Waaronder Georg Spreng, Bron, Charlotte, Angela Hübel en Niessing.

In ons atelier worden naar wens van u als klant, maar ook voor de eigen collectie, exclusieve sieraden ontworpen en in goud, platina en zilver gerealiseerd door onze meester goudsmeden.

Wij tonen u ook graag onze horloges. Aansprekende Zwitserse merken met een lange traditie in het meten van de tijd, zoals Longines, Ebel en Victorinox. Het exclusieve merk Christiaan van der Klaauw. Zo ook de bijzondere één wijzer horloges van het Duitse MeisterSinger.

Van modern tot klassiek, een nieuw ontwerp of reparaties van goud, zilver of uurwerken…

Nellissen Juwelen

Eigen atelier

Atelier

In het eigen atelier worden naar wens van u als klant, bedrijf of privé, maar ook voor de eigen collectie sieraden ontworpen en in goud en zilver vervaardigd.

Fotografie: Zebra fotostudio Venlo

Al 125 jaar vakmanschap
Sieraden_Nellissen_Venlo
Grote collectie sieraden
AMBTSKETEN VENLO
AMBTSKETEN VENLO
Eigen atelier
Nellissen_goudsmeden

Ambtsketen Venlo

De techniek kan worden omschreven als werk in reliëf. Diverse horizontale vlakken van verschillende hoogten zijn hierbij op elkaar bevestigd.

Het Venlose gemeentewapen op de dubbelzijdige hoofdschakel is een geslagen penning. Het rijkswapen op de achterkant is uitgevoerd als de andere schakels. In het totaal bestaat de keten uit 26 schakels. Hiervan zijn er 25 uitgevoerd in zilver en één in combinatie met 18 karaats ecologisch geelgoud.

De keten bestaat uit maar liefst 303 verschillende onderdelen, die elk afzonderlijk met de hand zijn vervaardigd en gemonteerd. De meeste schakels zijn vormgegeven en uitgevoerd als een symbolische voorstelling. Andere symboliseren de door de gemeente stromende Maas die de deelgemeenten met elkaar verbindt.