Oris Aquis Date Upcycle: Turning the #Tide

Oris Aquis Date Upcycle: Turning the #Tide

Auteur: Joke Sants

Horlogemerk Oris meldt met trots dat het bedrijf klimaatneutraal is en zich met limited edition horloges blijft richten op de oceanen van de wereld en het beschermen van de natuur. Onlangs verscheen de Oris Aquis Date Upcycle, een duikhorloge met een wijzerplaat van gerecycled plastic.

Er zijn veel verontrustende statistieken over plastic afval die moeilijk te negeren zijn. Zo lekt er jaarlijks maar liefst 13 miljoen ton plastic in onze oceanen, aldus het VN-Milieuprogramma. Dat is elke minuut een vrachtwagenlading. Een artikel op National Geographic redeneert dat er 5,25 biljoen stukjes plastic afval in onze oceanen liggen, waarvan 269.000 ton op het oppervlak drijft. Slechts 9 procent van al het plastic dat ooit is geproduceerd, zou zijn gerecycled. Ondanks diverse inspanningen keert het tij nog niet. Het negatieve effect op ons klimaat, onze gezondheid en onze economie kan catastrofaal zijn. Er is veel werk te doen.

De missie van horlogemerk Oris is ‘Change for the Better’. Oris is trots te melden dat het bedrijf klimaatneutraal is en in 2022, in samenwerking met ClimatePartner, een eerste duurzaamheidsverslag zal publiceren. “We blijven ons richten op de oceanen van de wereld en ondersteunen natuurbeschermingsorganisaties met limited edition horloges”, aldus het merk.

“Een van die horloges is de Clean Ocean Limited Edition die we in samenwerking met Everwave (voorheen Pacific Garbage

Screening) hebben gemaakt om de ontwikkeling van een innovatief drijvend platform te promoten dat is ontworpen om te voorkomen dat plastic afval de oceaan bereikt. Dit jaar introduceren we de Aquis Date Upcycle, een versie van ons krachtige duikhorloge met een wijzerplaat gemaakt van gerecycled PET-plastic. Naast het laten zien hoe plastic kan worden gerecycled en vervolgens kan worden geupcycled om een stuk luxe horlogekunst te worden, willen we met het horloge mensen over de hele wereld aanmoedigen om deel te nemen aan opruimdagen.”

6148434a2798c5b5c72b5483_Artikel 2
6148435bd0669873cc01cdbf_Artikel 3