OVER ONS

"EEN JUWEEL DRAAGT ALS EEN LIEVELINGSTRUI"

 

Vakmanschap en kwaliteit zijn tijdloos. Bij Nellissen Juwelen heeft de liefde voor sieraden in bijna 125 jaar tijd nog niets van haar glans verloren. Vandaag staat de vierde generatie goud- en edelsmeden aan het roer. Met onverminderde passie en een hedendaagse blik werken zij aan een eigentijdse, bijzondere collectie, in hun eigen atelier en in samenwerking met exclusieve ateliers uit binnen- en buitenland. 

 

“Voor ons is elke klant bijzonder. Er is tenslotte niets persoonlijker dan een sieraad. Iedereen is uniek, met eigen interesses, een eigen smaak en een eigen stijl. Een sieraad komt het mooist tot zijn recht als het samenvalt met degene die het draagt. Een juweel draagt als een lievelingstrui.” Ivo Nellissen

“We zijn een familiebedrijf. Het gevoel voor kwaliteit en schoonheid zit in onze genen. Als klein jongetje wilde ik bakker worden, maar de liefde voor het juweliersvak bleek sterker. Tijdens mijn juweliersopleiding specialiseerde ik me in uurwerken. Ik werkte bij de meest chique zaak van Nederland en bij een grote keten, maar ons vak gaat niet over bedragen. De waarde van een mooi sieraad is niet in geld uit te drukken. Echte schoonheid heeft eeuwigheidswaarde. Het is de emotie die blijft.”

Pim Nellissen 

HISTORIE NELLISSEN JUWELEN

Tijdlijn van 1863 tot nu

Het verhaal van Nellissen Juwelen begint als Fritz Nellissen zich in 1892 vestigt in de Klaasstraat in Venlo. De meester uurwerkmaker verhuist in 1918 naar de Markt waar hij het vakmanschap doorgeeft aan zijn zonen Jan en Willy waarvan de eerste uitgroeit tot een gedreven goudsmid en gerenommeerd handgraveur. Ook hij geeft zijn vakmanschap door aan zijn zoon Frits, die zich bekwaamt in zowel het goudsmeden als het vak van juwelier. Vandaag de dag worden beide disciplines met verve vertegenwoordigd door de vierde generatie Nellissen die het erfgoed van bijna 125 jaar vakmanschap een eigentijds karakter geeft.

Fritz Nellissen oprichterZW

Fritz Nellissen

1863 - 1937

 

 

Juwelier F. Nellissen

aan de Markt 4 voor november 1944.

markt 4 voor 1944-ZW
Jan Nellissen 2e generatie

Jan Nellissen

1901 - 1976

Zoon van oprichter Fritz Nellissen

Ring uit 1918

Jan Nellissen

 

 

ring
Nellissen 040817 026a

Fritz Nellissen

Kleinzoon van oprichter Fritz Nellissen

Ambtsketen Venlo

Fritz Nellissen

 

2010

 

 

Ambtsketen  0001
Nellissen 040817 154a

Pim & Ivo Nellissen

4e generatie ondernemers

Vleugel libelle 18 karaats goud

Ivo Nellissen

 

2012

 

 

Yvo Nellissen  0005